20090617

böcek ısırmış aman tanrım...bir de üstüne alerji oysa ben küçük önemsiz sivri sinek ısırıkları sanmıştım..böcek ...acaba hangi böcek ..allarji..acaba hangi böceğe alllerjim var bunu bile bilemiyorum..ama bildiğim örümcek gördüğümdeki kaşıntım iki katına cıktığı..oysa ki onlar her yerde..kaşınıyorum sürekli kaşınıyorum..eve girince her yanı kolaçan ediyorum..paronayak yok yok sadece böcek fobisi yok yok sadece böcek kaşıntısı..
sağlık ocağına gittim istanbuldaki ilk doktor görüşmesi.sağlık ocakları hep böyle kötü olmak zorunda mı???
ssk'm hala aktif olmamış ilaçlara para bayıldım ..
kolumda sırtım da heryerimde kırmızı küçük yo küçük değil orta boy şişlikler var ..bir an önce geçse bari..

6 comments:

nixie said...

geçmiş olsun.. evinde rutubet var mı? sen en iyisi hemen bir ilaçlama operasyonuna başla.. sonra güzel bir temizlik.. tamamdır..
bir de korkma yahu örümcek dediğin adama bir şey yapmaz.. :)

an(ı)lık said...

hemde alası var..ama rutubetten ziayde kapı pencere acık bırakıyordum ordan geliyordu sanırım.bir kaç gündür bişi yok ama koku oluyo:(( temizlik hiç görünmüyor zaten..örümcekler adam yemiyo ama o bacaklarını hareket ettirdiklerinde acayip huylanıyorum ..

nixie said...

şimdi rutubetli ortamlarda börtü böcek biliyorsun daha rahat ürüyorlar ve büyüyorlar.. sen dolap içlerine köşelere böcek ilaçları koy bol bol.. karanlık ortamlarda uygun nem oranını ve sıcaklığı yakaladığında ürerler çünkü.. eğer apartman boşluğuna açılan bir penceren falan varsa pamuğa bolca ilaç dök ve pencere kenarlarına döşe.. kokusuz sayılabilecek, seni rahatsız etmeyecek ilaçlar mevcut zaten evcil hayvanın yok bu durumda etkilenecek kimse de yok.. böylece evin içine girse bile ölüsünü bulursun çok çok, yuva yapmasını da engellemiş olursun.. ha ama yuvasını bulursan beni çağır da gelip alayım, benim tarilere yem yaparım :)
örümcekleri de al bir gazete at camdan aşağı.. ben de ince bacaklı örümcekleri sevmem pek, beslemem yani :p

an(ı)lık said...

hımmm tavsiyeler güzel ben hemen uygulayayım bunları.gerçi bir kaç yere koymustum dolap arakası falan allahtan karaböcük yok.ama küçük böceklerle ugraşıyorum.kanatlı karıncalar falan sarmıstı bir ara evin cevresi bolca yeşillk ya sanırım ondan.örümcekler o devrede işe yarıyor ancak yakalanmışlardı örümcek ağlarına :) sen gazeteyele atmaktan bahsediyorsun orümcekleri ben süpürgeye bile çektiremiyorum.gerçi artık gözümü karartım önümüze gelene bir tekme hesabı..

nixie said...

o kanatlı karıncalar asker karıncalar, dışardan geliyorlardır sanmıyorum eve yuva yapsınlar onlar genelde ağaç diplerinde toprak altlarında falan oluyor.. kraliçe karınca olmadan da zaten koloni kuramazlar.. sen pencerene sineklik taktır, olmadı bende var fazladan iki paket gel bir ara al :) sonracıma karıncaların girebileceği deliklere ilaçlı pamuk koy bir daha gelmezler.. yani temennim o yönde.. bir de ben gazete kağıdı ile al derken hayvanı öldürmeden dışarı atabil diye demiştim, ama süpürge ile çekmek de, kafasına terlikle vurmak da yöntemler arasında tabi :)

Mathy said...

geçmiş olsun şeker.
yeni okudum, dur ben seni bir arıyiimm...